Hagymás csirkemáj karfiolpürével
Gömöri Elvira receptje
- Könnyű
- Sajátrecept20-40 perc
- 2021-02-26336.4 kcal/fő
| 1 főre | Érték |
|---|---|
| kcal: | 336.4 |
| kJ: | 1479.87 |
| Szénhidrát: | 24.76 |
| Amelyből cukrok: | 9.27 |
| Zsír: | 15.7 |
| Amelyből telített zsírsavak: | 5.53 |
| Rost: | 6.03 |
| Fehérje: | 28.67 |
| Só: | 0.21 |
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 3 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Alapanyagok
- 600gKarfiol (általános)
- 100gRetek (általános)
- 400gCsirkemáj (általános)
- 100gTejföl /Magyar/ 12 %
- 200gLila hagyma (általános)
- 1ek. ( csapott )olívaolaj SPAR Natur*pur Bio görög extra szűz
- 10dkgSALÁTAMIX AUCHAN HULLÁM
Elkészítés
Elkészítés a megadott link alatt
A karfiolt simán vízben megfőztem. Tettem hozzá tejfölt és egy marék zeller zöldet, bot mixerrel krémesre tőrtem.
Májhoz: egy közepes lilahagymát nagyon apróra vágtam vágó mixerrel, szinte krém szerű lett, engedett vízet is ki magából. Egy kislábosban odatettem fedővel letakarva és picit megpároltam, majd beletettem a csirke májat, 1 db babérlevelet és fedő alatt készre főzzük. Utólag fűszerezzük. Ha előre van sózva, borsozva akkor a máj kemény lesz.
3 adag lett, szétosztottam 3 kistányérra. A tápanyag számítás 1 adagra vonatkozik.